תעסוקה יזמות ומודל כלכלי
היום מרבית החברים מועסקים מחוץ לקדרים כשכירים או כיזמים ובעלי עסקים. האחריות להתפרנסות החבר מוטלת על החבר, כאשר באפשרות החבר לפתח יזמויות ולהגדיל את מקורות ההכנסה שלו. לחברי הקיבוץ יש עדיפות להשתלבות במידת הצורך וההתאמה במשרות שונות בענפי הקיבוץ.
לקיבוץ קדרים יש אמצעי ייצור מצליחים
חברת "קפרו תעשיות" מייצרת במפעליה בארץ ובסין ומייצאת לכל העולם מכשירי מדידה מתקדמים לבנייה ול-DIY. כמו כן יש לקדרים מטעי מנגו ופרדס וחווה לגידול עופות.
כ- 30% מעסקי הקיבוץ נשארו לאחר ההפרטה בבעלות משותפת של כל חברי הקיבוץ. בנוסף משכיר הקיבוץ מבנים ושטחים שונים וההכנסות משמשות לעיבוי התקציב.
המודל הכלכלי של קדרים – הטוב מכל העולמות
בעבר, בקיבוץ השיתופי של פעם, כל ההכנסות שנבעו מעבודת החברים זרמו במלואם לקופה המשותפת, ולאחר מכן חולקו בצורה שוויונית בין החברים ללא קשר לרמת ההכנסות של כל חבר.
אנחנו בקדרים בחרנו בדרך אחרת. יצרנו מודל חדשני של מערכת כלכלית מאוזנת המאפשרת לכל חבר וחברה להתפרנס מעמלם ומהכנסותיהם, ובו זמנית הבטחנו רמת שירותים גבוהה בחינוך ושמירה על חיי קהילה פעילים.
הפריסה הגאוגרפית של מקומות העבודה ותחומי התעסוקה השתנו גם הם. אם בעבר מרבית חברי הקיבוץ עבדו בענפי המשק, היום מרבית החברים מועסקים מחוץ לקדרים כשכירים או כיזמים ובעלי עסקים. האחריות להתפרנסות החבר מוטלת על החבר.
איך מתנהל המודל?
המודל הכלכלי יוסבר בעל פה ובכתב במפגש ההכרות.